SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bäcken HC (Hockeyclub)
Fotboll

Frölunda och Bäcken tillsammans - hockeygymnasium

 

Frölunda och Bäcken i spännande samarbete kring lokalt hockeygymnasium

 

Bäcken HC har sedan många är ett väl inarbetat koncept med en stark lokal profil på sitt hockeygymnasium och tillsammans med Frölunda HC vill vi nu utveckla detta fina koncept ännu mer.

 

Målsättningen är bland annat att få fler ungdomar att stanna i Göteborgsregionen och erbjuda en mycket kvalitativ träning för de som är beredda att satsa extra på hockey utan att lämna regionen.

Instruktör från Frölunda HC kommer att vara med och genomföra hockeyutbildningen i Marconihallen.

 

Med start hösten 2021 kan man förutom Kitas även välja Katrinelunds Idrottsgymnasium och den lokala inriktningen på hockey i Bäcken HC.

Man söker via sitt ordinarie gymnasieval till Katrinelund och har samtidigt en dialog med junior ansvarig i Bäcken HC om spel och träning i Bäckens juniorverksamhet. Nytt också är att instruktör från Frölunda HC kommer att vara med och genomföra hockeyutbildningen i Marconihallen.

 

Med detta samarbete ser vi stora möjligheter att följa de lokala talangerna och deras utveckling på nära håll säger Mikael Ström.

 

-Nu är vi redo att etablera oss i J20 RS vilket ligger i linje med Bäckens ambitioner och samtidigt satsa på att ta oss till J18 Elit. Vi hoppas också att vi kan förbereda någon eller några spelare till att kunna ta en plats i Frölundas Junior Academy i framtiden säger Roger Borelius, Junioransvarig i klubben.

 

Frågor kring detta samarbete besvaras av:

 

Mikael Ström

Utvecklingsansvarig Academy och ungdom, Frölunda HC

 

mikael.strom@frolundahockey.com

070-509530

 

Roger Borelius

Junior- & Hockeygymnasieansvarig Bäcken HC

 

roger.borelius@mail.com

0708-523044

 

 

 

ALLMÄN INFORMATION OM BÄCKEN HC HOCKEYGYMNASIUM

 

 

 

ANSÖKAN VIA BLANKETT

 

 

Frukostansvarig Bäcken HC Hockeygymnasium

Liselotte Almkvist

073-9477948