SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bäcken HC (Hockeyclub)
Fotboll

Bortavinst mot Helsingborg
2023-12-22 09:05

Tredje raka segern bärgades nere i Skåne. 

Efter en relativt jämn inledning av matchen så tog vårt kära tåg tag i taktpinnen i andra period och gör 3-0 i innan pausvila till tredje. Där och då säkrade Bäcken tre härliga poäng och man delar nu första platsen i tabellen tillsammans med Pantern på tio inspelade poäng. Starten av Alltvåan går verkligen inte att klaga på. Tåget ryker och det är med gott samvete laget går på härlig julledighet. 

Matchfakta
Resultat: 1-3
Skott: 31-45
Målskyttar: Alexander Esbjörs, Robin Sundman, Alexander Olsén. 

Idag fick assisterande tränare Tom Eriksson frågorna. 

Att vaska guld nere i Skåne, hur gött är det Tom? 
-Riktigt skönt att gå på jullov med 3p. Vi i tränarstaben är stolta över grabbarnas avslutning. 

Beskriv dagens matchbild? 
-Vi kommer ut relativt bra i första perioden och går till vila med en välförtjänt 0-1 ledning. Andra perioden är vi ruskigt bra. Vi jobbar hårt och flyttar pucken fort och gör det svårt för Helsingborg. Med lite skärpa leder vi med ett par mål till. 
I tredje går vi ner och Helsingborg upp. Hemmalaget får tryck på oss och Nyberg får visa sin skicklighet i målet. Vi vinner rättvist tillslut. 

Någon eller några spelare att hylla lite extra idag? 
-Samtliga spelare bidrar med bra saker idag. Våra backar Alexander Esbjörs, Filip Maniscalchi och Albin Eriksson är dominanta långa stunder idag. Även vårt PK är mkt svårspelade idag. 

Vi delar just nu förstaplatsen i tabellen med IK Pantern. Kan du försöka sätta ord på varför det går så bra nu? 
-Jag tror vi får betalt för vår breda trupp i detta skede av säsongen. Vi kan spela på många vilket är en stor förmån för oss i tränarstaben. Detta ska vi försöka bygga vidare på efter ett välförtjänt jullov.

Just nu mår Bäcken HC väldigt bra. Laget har bevisat att man i både grundserie och i en tuff Alltvåa är att räkna med denna säsong. Men det är långt kvar tills våra mål är klara, och efter nyår väntar nya tuffa uppgifter. Laget går nu på ledighet några dagar för att sen köra järnet med både is, fys och video under mellandagarna. Det förtjänar manskapet. 

Vi är Le Train Bleu 💙


Nyhetsarkiv
2024-01-15 09:48
Vinst mot Vänersborg2023-12-02 13:51
Nyförvärv2023-11-03 13:04
Förändringar i Truppen2023-11-03 11:41
Bäcken vinner 3:e raka2023-10-09 09:53