SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bäcken HC (Hockeyclub)
Fotboll

Seger borta mot Lidköping.
2023-12-17 08:30

Bäcken inkasserar tre härliga poäng i Lidköping. 

Men nervöst blev det. Fyra sekunder återstod av ordinarie tid när Simon Wester, vår frälsare från Småland, petar in pucken. Trots ett rejält spelarövertag så kommer det inte bli några lätta poäng att ta i denna nya serie. 

Matchfakta. 
Resultat: 1-2
Skott: 17-49
Målskyttar: Felix Johansson, Simon Wester.

Snacket idag togs med Emil Bihorac som svarar följande på frågorna. 

Vinst i Lidköping Emil. Men det satt långt inne. Hur skulle du beskriva matchen idag? 
-Matchen idag var trögstartad. Efter ca halva matchen kom vi igång och började spela på den nivån vi kan. Så matchbilden första 30min upplevde jag som mindre bra, medans sista 30min är bättre.

Vad i spelet var du nöjd med och vad kan bli bättre? 
-Jag är relativt nöjd med försvarsspelet. Det i sig är en punkt som vi skall utveckla ännu mer och bli bättre på. Ett starkt defensiv kommer vara en nyckel för att positionera sig högre upp i tabellen fram igenom. 

Vem/Vilka lyfter du lite extra idag? 
-Vi i staben lyfter kedjan med Gabay, Sundman och Benji. Dom skapar mycket chanser från egentligen ingenting. Sen att en kille som Simon Wester kliver fram och styr in 2-1 pucken värmer hjärtat lite extra. Det är en spelare som gör extremt mycket bra grejer men som sällan får några stora rubriker. Kul att han fick avgöra.

Avslutningsvis. Tung match på söndag. Mölndal väntar i Marconihallen. Hur skoj skall det bli?
-Det ska bli inspirerande och kul. Det blir det 5e mötet i år och rivaliteten är påtaglig. Nästan alla spelarna känner varandra privat så jag hoppas att vi kommer med fulladdat batteri till matchen. Det kommer säkerligen mycket folk också vilket kryddar på det lite extra! 

Två matcher återstår innan julledigheten och nu på söndag är det julafton för alla som brinner extra för lokalhockeyn i Göteborg. Mölndal väntar hemma i ett stekhett derby. Vi hoppas på en kraftsamling hos supportrar både från Bäckenhåll och Mölndalshåll. Nu lyfter vi det tunna tunna plåttaket i Marconihallen och fyller hela läktaren. 

Vi är Blåtåget 💙


Nyhetsarkiv
2024-01-15 09:48
Vinst mot Vänersborg2023-12-02 13:51
Nyförvärv2023-11-03 13:04
Förändringar i Truppen2023-11-03 11:41
Bäcken vinner 3:e raka2023-10-09 09:53