SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bäcken HC (Hockeyclub)
Fotboll

Förlust i OT borta mot Hanhals
2023-11-14 15:43

Förlust i förlängning. 

Vårt A-lag förlorar dagens derby mot Hanhals i förlängning. Efter två jämna perioder så tar Bäcken tag i taktpinnen i tredje period. Känslan var att vi skulle ta med oss tre poäng hem till Göteborg men Victor Svensson i hanhalsmålet ville något helt annat. Räddning på räddning radades upp och i förlängningen nätade våra motståndare i spelformatet 4-3. Trots poängtapp så är vi fortfarande obesegrade efter sextio minuter spel. Och vi lyckades faktiskt dryga ut serieledningen, då Olofström chockade Vänersborg med en vinst på hemmaplan. 

Matchfakta 
Resultat: 3-2 efter förlängning
Skott: 29-45
Målskyttar: Joel Benjaminsson, Filip Manischalci. 

Här kommer en kortare intervju med Tom Eriksson efter matchen. 

Det ville sig inte riktigt idag Tom, varför drar Hanhals det längsta strået denna eftermiddag? 
-Hanhals spelar väldigt ödmjukt i egen zon och har fina urspel som gör att det tar sig snabbt genom mittzonen vilket gör att vi får åka mkt skridskor under långa perioder av matchen. Vi gör en, om än lite sent, en väldigt fin tredje period där vi med lite mer precision kan vinna matchen. Samtidigt kommer deras målvakt upp starkt då. 

Vad behöver förändras i spelet för att vinna på onsdag? 
-Vi ska jobba på våra urspel under kommande vecka. Vi är stundtals lite osynkade där idag. I övrigt ska vi jobba vidare på allt vi gjorde bra i tredje perioden. 

Nu väntar Lidköping hemma på onsdag. Vad vet ni i ledarstaben om motståndargänget? 
-Vi gjorde en stark prestation uppe i Lidköping senast vilket kommer krävas även på onsdag. Vi upplever lidköping som ett välcoachat lag med sylvass spets i exempelvis Fjällström. Vi har en spännande utmaning framför oss på onsdag.

Vi tar nya tag och blickar vidare till onsdagens drabbning mot ett formstarkt Lidköping. Boka upp onsdagens kväll i Marconihallen och heja fram tåget.


Nyhetsarkiv
Nyförvärv2023-11-03 13:04
Förändringar i Truppen2023-11-03 11:41
Bäcken vinner 3:e raka2023-10-09 09:53