SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bäcken HC (Hockeyclub)
Fotboll

Fyra Bäckenlirare representerade Sverige i Student-VM
2023-04-20 16:46

Fyra Bäckenkillar med i studentkronorna. 

 

Ni läste rätt. Student-VM spelades för första gången med start förra helgen. Hela åtta nationer ställde upp i mästerskapet som spelades i Cârta som ligger mitt i Transsylvanien, Rumänien. Att Sveriges lag bestod av hela fyra stycken spelare med Bäcken HC som moderklubb är helt fantastiskt. 

Detta är våra lirare. 

 

Max Angelin

Ålder: 25 år

Position: Målvakt

Klubbar genom åren: Bäcken, Skärgården, Härryda, LTH Griparna

Studerar: Lunds Universitet. 

 

Lukas Ljungblom

Ålder: 23 år

Position: Back

Klubbar genom åren: Bäcken, Mölndal, Växjö, Maryland Black Bears, Chalmers Blue McRangers

Studerar: Chalmers Tekniska Högskola

 

Markus Christensson

Ålder: 25 år

Position: Back

Klubbar genom åren: Bäcken, Frölunda, PAL junior Islanders, Halmstad, LTH Griparna. 

Studerar: Lunds Tekniska Högskola. 

 

Julius Borgvind

Ålder: 27 år

Position: Back

Klubbar genom åren: Mölndal, Bäcken, Borås, JU Hockey. 

Studerar: Jönköping Universitet. 

 

Killarna sitter nu på flygplatsen på väg hem efter en fantastisk vistelse. Vi ringde Max Angelin som glatt berättade om resan, mästerskapet och hela upplevelsen. 

 

Hej Max. Vilken underbar grej ni har varit ute på. Hur var er upplevelse och vill du berätta lite vad student-VM faktiskt är? 

 

-Det har varit en otroligt kul och lärorik resa! 

Vi spelade i WCOUH som står för World Cup Of University Hockey. Turneringen spelades i Cârta som ligger mitt i Transylvanien, ca 5 timmar norr om Bukarest. Bara ditresan var en upplevelse i sig där man fick se allt från snötäckta bergstoppar till öppna fält. Turneringen anordnades av European University Hockey Association tillsammans med American Collegiate Hockey Assiociation. Laget som åkte ner bestod av studenter från de 7 universitet och högskolor som utgör vår inhemska universitetsliga @official_suhl. Det var väldigt kul att få representera Sverige och vår universitetsliga tillsammans med killar som man i vanliga fall spelar mot.

 

Herregud vilket arrangemang. Skulle du vilja berätta hur man går tillväga för att få chansen att spela och representera Sverige i sånt här mästerskap? 

-I år var första gången man höll turneringen på detta sätt där 8 nationer skickade lag för att göra upp om titeln. Då vår liga är under utveckling var det vi studenter som drog i alla trådar. Allt från coacher och lagledare till spelare bestod av studenter som läser på universitetet. Uttagningen av laget gjordes av en samling spelare från de olika universiteten. I framtiden hoppas vi kunna ha en starkare organisation bakom oss så uttagningar och tränare kan ske på ett mer proffsigt sätt, men som sagt ligan är under utveckling och i framtiden kanske det ser ut på ett helt annat sätt! Universitetsligan var inte något jag hade så bra koll på innan jag flyttade till Lund och om jag ska vara helt ärlig hade jag inte en tanke på att fortsätta min hockeykarriär efter att jag påbörjat mina studier men tack vare att en polare lyckats lura med mig till ett härligt gäng i LTH Griparna fick jag en nytändning för hockeyn vilket tillslut ledde till att jag fick vara med här och representera både Sverige och Lunds Universitet internationellt. 

 

Jag förstår. Ditt bästa minne från resan att berätta för dina barnbarn så småningom, vilket var det? 

-Haha ja, är det något som kommer berättas är det hur vi trots en tuff start på resan lyckades växa in i turneringen och i slutspelet slå Tjeckien, som kommit mycket längre i utvecklingen av sin  universitetshockey. Det var en av de roligaste matcherna jag spelat i hela min karriär!

 

Vi tackar en trött men glad Max för en härlig pratstund. Hoppas ni fann läsningen intressant. För vilken resa grabbarna har gjort. 

 

/Hannes Eriksson, Bäcken HC.


Nyhetsarkiv
Friåkning 5/2 Flyttad2024-01-30 16:55
Friåkning ikväll 19.302023-12-29 12:14
JullovsCampen med Glader2023-12-12 10:47
Premiär i Alltvåan. 2023-12-10 15:02
Toppmöte ikväll. 2023-11-29 12:44
Ny lagledare för J202023-10-14 15:25
Istidsschema2023-09-21 22:42