SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bäcken HC (Hockeyclub)
Fotboll

Förlust mot Grästorp borta
2024-01-12 21:40

Förlust i Grästorp. Trots heroisk insats från dom inblandade. 

Trots att mer än hälften av laget var borta och att spelare som vanligtvis är forwards fick agera backar så var det länge jämt resultatmässigt. Det var först när våra motståndare gjorde mål i öppen kasse till 4-1 som luften gick ur våra krigare. Hela sex av femton spelare denna afton är j20-spelare, vilket i sig är väldigt kul då det tyder på att vi har en juniorverksamhet som verkligen fungerar. Att Walter Göransson som gör A-lagsdebut är lagets enda målskytt ikväll är också något att minnas i framtiden. 

Matchfakta.
Resultat: 4-1
Skott: 57-25
Målskyttar: Walter Göransson

Dagens lilla matchintervju togs idag med Tom Eriksson. 

Förlust blev det. Otroligt tuffa förutsättningar naturligtvis. Men hur är känslan nu efter och hur skulle du beskriva matchbilden? 
-Tung förlust. Det är alltid lika jobbigt med torsk. Grästorp är spelförande stora delar av matchen vilket märks på skottstatistiken. Vi tränare är stolta över arbetsinsatsen rakt igenom.

Hur gick tankarna inför matchen idag, la ni upp taktiken annorlunda? 
-Vi försökte att spela ett längre försvarsspel som är kompaktare framför det egna målet vilket vi gjorde bra under stunder. I övrigt ville vi spela som vanligt i mångt och mycket. 

Walter Göransson gör debut i vårt A-lag och gör dessutom mål. Hur go är känslan på bänken som tränare efter något så fantastiskt? 
-Jätteroligt för Walter, ett vacker hockeymål. Beröm också till övriga juniorer som var med och spelade och bidrog med fina insatser. Kul att se att mkt framtid redan finns i klubben. Det värmer mitt hjärta. 

Något i spelet att med till lördagens Trekrona mot Pantern? 
-Vi tar med oss arbetsinsatsen. Vi visar desperation i närkampsspelet vilket kommer bli användbart mot ett duktigt pantern på lördag. 

Naturligtvis en fråga med hypotetiskt svar, men hur ser prognosen ut inför lördag med skade och sjukdomsläget? 
-Sjukdomsläget är i nuläget mkt oklart. Just nu är 8 ordinarie spelare sjuka. En siffra som riskerar att öka. På det har vi skador på andra spelare. Mycket kan dock hända tills på lördag. Vi håller tummarna. 

Vi hoppas innerligt att våra lokförare i laget tillfrisknar till lördagens toppmöte mot IK Pantern på hemmaplan i Marconihallen. Säsongens sista Trekrona väntar och det innebär hockeyfest. Vi gör allt för att komma tillbaka på vinnarspåret. 

Vi är Blåtåget 💙


Nyhetsarkiv
2024-01-15 09:48
Vinst mot Vänersborg2023-12-02 13:51
Nyförvärv2023-11-03 13:04
Förändringar i Truppen2023-11-03 11:41
Bäcken vinner 3:e raka2023-10-09 09:53