SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bäcken HC (Hockeyclub)
Fotboll

Bli medlem i Bäcken HC
BLI STÖDMEDLEM
Uppmaningen - stötta Blå Tåget
2024-03-21 19:23

Mats Dynevik och Peter Hermansson har en hälsning. 

Imorgon 19:00 spelar vårt representationslag sista matchen i kvalserien i kampen om en plats i Hockeyettan 24/25.

Hela gårdagen var en enda stor föreningsfest. Ishallen kokade. Och i egenskap som ordförande och vice ordförande i klubben så blev vi varma i hjärtat av att se så många spelare i föreningen på plats för att stötta vårt berömda tåg. Alla hade en del i segern. 

Med denna text uppmanar jag (Mats Dynevik) och Peter Hermansson till samma kraftsamling imorgon klockan 19:00 mot Linden Eskilstuna Hockey. Allt skall avgöras. Och din medverkan på läktaren gör skillnad. Nu sluter vi upp och stöttar vårat härliga gäng.

Alla medlemmar i föreningen går in gratis! 

Vi är Blåtåget! 

/Mats Dynevik och Peter Hermansson med styrelsen.

Bäcken besegrar Pantern efter straffar
2024-03-20 22:49

Bäcken HC vinner på straffar!!! 

Vilken afton i plåtlådan. Spänningen gick verkligen att ta på. Och vilken avslutning det blev. Matchen bytte skepnad flertalet gånger men Bäcken visar på straffar att man är ett lag som älskar att vinna denna säsong. Läktarna var fulla, publiken levde med och vilken afton detta blev för Göteborgs klassiska ishockeyförening. 

Matchfakta. 
Resultat: 3-2 (efter straffar). 
Skott: 37-31. 
Målskyttar: Oliver Celec, Robin Sundman, Alexander Esbjörs. 
Publik: 500

Matchen på fredag i dignitet behöver ej förklaras. Vi kommer under morgondagen släppa en mängd nyheter och kampanjer inför dagen med stort D. Ikväll njuter vi, på fredag kör vi 🔥

Håll er uppdaterade här. 

Vi är Blåtåget 💙

Matchernas Match
2024-03-20 14:21

GameDay, IK Pantern. 

Omgång 5 av 6 spelas denna kväll i Makkaroni och pantrarna från Kirseberg kommer på besök. Vårt tåg avslutar kvalserien med två raka hemmamatcher, och det är inte vilka matcher som helst. Detta är sport när det är som absolut roligast. Matchen senast mot IK Pantern vanns med 0-3. Men räkna med en betydligt jämnare batalj idag. Motståndarna slog nämligen Grästorp på bortaplan och vann senast mot Eskilstuna på ett övertygande sätt. 


Detta säger vår ytterst lojala forwardscoach Tom Eriksson om matchen. 
-Säsongens fjärde drabbning med Ik pantern. Det är ett mkt välstrukturerat, spelskickligt och fysiskt starkt lag. Vi hoppas kunna störa dem med hög fart och hög intensitet. 
Matchen känns på förhand väldigt rolig. Insatserna är höga och vi ska ta energi från en förhoppningsvis högljudd hemmapublik. Jag tvivlar på att någon hockeyälskare vill missa kvällens match. Ses i macaroni!


Taket på plåtlådan skall lyfta idag. Vi har sålt drygt 180 förköpta biljetter. Det är en bra indikator på att hallen kommer gunga i sann kvalanda. Det går fortsatt att säkra sin plats via Tickster. Ta på dig halsduken, ta med dina vänner och ha en riktigt rolig hockeykväll. Insläppet öppnar redan 17:45. Allt för att undvika köer nere i entrén. Köp en kaffe och korv innan. Snacka upp matchen med dina bekanta och på med halsduken, för nu kör vi 🔥✅

Vi är Blåtåget 💙

Alla till hallen :)
2024-03-18 12:06

Hej

Som Ungdomsansvariga i Bäcken HC uppmanar vi alla våra barn och ungdomar att komma och heja på vårat A-lag på onsdag kl 19 mot Pantern i Marconihallen. Fri entré för medlemmar.

 

Mvh

Ronny Fransson och Sven-Martin Dahlstrand 

Ungdomsansvariga

Bäcken HC

 

Nu åtgärdat. (TeliaSonera har driftstörning nu på förmiddagen.)
2024-03-18 10:15

Det betyder att Bäcken HC mailkonto ligger nere.

 

Felsökning pågår enligt Telia.

Förlust mot Grästorp borta
2024-03-17 22:19

Första förlusten i kvalserien. Men det var nära till poäng. 

Som alltid när dessa lag möts så blir det väldigt tajt. Idag drog våra motståndare Grästorp det längsta strået genom att vinna med 4-3. Blåtåget tog ut målvakten med en minut kvar men chansningen gick inte hem denna gången. Vi tackar GIK för en jämn fight denna soliga söndag, men också sett över hela säsongen. 

Matchfakta. 
Resultat: 4-3
Skott: 30-31
Bäckens målskyttar: Teodor Edhage, Joel Benjaminsson X 2. 

Vilken vecka som väntar i Marconihallen. Vi avslutar kvalserien med två hemmamatcher. Och vi är fortsatt nr 1 i tabellen. Vi på redaktionen kan inte minnas en så rafflande tid som just nu pågår i vår förening. 

IK Pantern kommer till Göteborg på onsdag. Och den publikfest som väntar tror vi få vill missa. Imorgon lanserar vi en kampanj med förköp. Håll till godo. 

Vi är Blåtåget, i med och motgång 💙

Tung bortaseger mot Pantern
2024-03-14 10:47
Ass kapten Alexander Esbjörs jublar.

Blåtåget kokar. 

Stark bortavinst i Malmö. Vi spelar inte vår bästa ishockey denna kväll men lyckas ändå bärga tre poäng. Vi inleder kvalserien på bästa sätt med två raka segrar. Vår defensiv sattes under hård press denna afton. Sämsta tänkbara start med 2 raka BP, men Douglas Edhage gör mål i BP vilket stärker oss. När vi i mitten på andra får chansen i PP slår brorsan Teodor Edhage till och trycker in en retur som ger oss 0-2. Efter 17.50 slår Rasmus Hultfelt till efter att pucken åkt lite hit och dit. 0-3 är ett faktum. Pantern får chansen med 5 min PP efter en olycklig situation. Här visar vår defensiv med Målvakt Philip Nyberg varför vi inte släpper in något mål denna kväll. Resten av perioden är helt i vår favör och bränslet tog slut för Pantern.

Matchfakta. 
Resultat: 0-3
Skott: 27-32
Målskyttar: Douglas Edhage, Teodor Edhage, Rasmus Hultfelt. 

Imorgon pumpar vi våra sociala medier med intervjuer och filmer. 

Eskilstuna på fredag. Spelarbussen rullar vidare och vi älskar ”slutspelsbubblan”. 

Vi är Blåtåget 💙

BLI STÖDMEDLEM
Välkommen till Hockeyskolan
SvenskHockey.tv
Nyheter från våra lag